Huisartsenpraktijk Stroe

Patiëntenomgeving Inloggen

Onderzoek en diagnose

U kunt bij ons terecht voor onderstaande medische onderzoeken.

Longfunctietest

Deze wordt ook wel spirometrie genoemd. Door deze test kunnen we zien hoe goed uw longen werken en of er sprake is van vernauwing van uw luchtwegen. De longfunctietest helpt de arts om vast te stellen of u astma heeft.

Bloedonderzoek

U kunt uitsluitend op afspraak terecht voor bloedafname in de praktijk op woensdag- en vrijdagochtend. Dit is mogelijk tussen 08:00-08:45. Met de assistente kunt u een tijd afspreken.

Voor bloedafname kunt u uitsluitend op afspraak terecht op de poli van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Barneveld of in het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. 

Urineonderzoek

Bij plasklachten of vermoedens op een blaasontsteking kunt u de urine laten onderzoeken. U kunt een briefje en het potje voor dit onderzoek gratis afhalen bij de assistente. Plas eerst een beetje urine in het toilet en vang vervolgens wat urine op in een schoon potje. Het bekertje en het briefje waarop u uw klachten hebt genoteerd kunt u aan de balie inleveren (bij voorkeur voor 10:15 uur). De assistente onderzoekt de urine en heeft overleg met de huisarts.

Hartfilmpje

Bij klachten in de borststreek wordt een ECG of hartfilmpje gemaakt. Vroeger moest u daarvoor naar het ziekenhuis maar nu kan dat ook bij uw huisarts.

Enkel arm index

Hiermee kunnen we laten onderzoeken of de bloedvaten in uw benen vernauwd zijn. Dat doen we door de bloeddruk aan uw armen te vergelijken met de bloeddruk aan uw enkels. 

Levensgevaar? Bel 112! Spoedgevallen 0342-442214 en buiten openingstijden:

Huisartsenpost Amersfoort: 085-7731100 | Ede: 0318-200800 | Harderwijk: 085-7737371