Huisartsenpraktijk Stroe

Patiëntenomgeving Inloggen

Niet tevreden over uw huisarts

Het kan zijn dat u niet tevreden bent of een klacht heeft over uw huisarts of een andere medewerker van de praktijk. Bijvoorbeeld omdat:

-Uw huisarts niet de zorg biedt die u verwacht.

-Uw huisarts weigert om medicijnen voor te schrijven of een behandeling te doen.

-Uw huisarts geen doorverwijzing wil geven, bijvoorbeeld naar een specialist.

-Uw huisarts een verkeerde diagnose heeft gesteld.

-Uw huisarts of een andere medewerker onbeleefd is.

-De assistente u niet door wil verbinden met de huisarts.

-U geen inzage krijgt in uw medisch dossier.

-Uw huisarts geen informatie wil geven over derden, bijvoorbeeld over uw familielid.

-U geen begrijpelijke informatie krijgt.

 

Bespreek uw klacht met uw huisarts

Bespreek uw klacht eerst met de huisarts zelf. Veel mensen vinden het lastig om te klagen, maar de meeste huisartsen stellen het op prijs om te horen als een patiënt niet tevreden is. Als wij weten wat er mis gaat, kunnen we proberen ervoor te zorgen dat het in de toekomst beter gaat. Zo kan de zorg verbeteren, voor uzelf maar ook voor anderen.

In het gesprek legt u uit waar u ontevreden over bent. Als het beleid van de huisarts wel correct was, kan hij u uitleggen waarom hij zo handelde. En als hij een fout heeft gemaakt, kunt u samen zoeken naar een oplossing. Misschien vindt u het moeilijk om hier met uw huisarts over te praten; dan kunt u iemand meenemen naar het gesprek. Ook ontevredenheid over de assistente, praktijkondersteuner, waarnemend huisarts of de huisartsenpost kunt u met de huisarts bespreken.

 

Klacht indienen bij de klachtenfunctionaris

Als het gesprek met de huisarts niet naar uw tevredenheid verloopt, kunt u een klacht indienen. U kunt uw klacht voorleggen aan een klachtenfunctionaris. Alle huisartsenpraktijken en huisartsenposten zijn aangesloten bij een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. Op de website skge.nl (stichting klachten en geschillen eerstelijnszorg), kunt u digitaal een klachtenformulier invullen.

Levensgevaar? Bel 112! Spoedgevallen 0342-442214 en buiten openingstijden:

Huisartsenpost Amersfoort: 085-7731100 | Ede: 0318-200800 | Harderwijk: 085-7737371