Huisartsenpraktijk Stroe

Patiëntenomgeving Inloggen

U kunt bij ons terecht voor onderstaande medische onderzoeken.

Bloedonderzoek
Bloedafname is op woensdag en vrijdagochtend uitsluitend op afspraak van 08:00 tot 08:45

Longfunctietest
Deze wordt ook wel spirometrie genoemd. Door deze test kunnen we zien hoe goed uw longen werken en of er sprake is van vernauwing van uw luchtwegen. De longfunctietest helpt de arts om vast te stellen of u astma of COPD heeft.

Enkel arm index
Dit is een onderzoek naar de bloedvaten in de benen. Hierbij wordt de bloeddruk in de armen en benen gemeten.

Hartfilmpje
Bij klachten in de borststreek wordt een hartfilmpje gemaakt. Vroeger moest u daarvoor naar het ziekenhuis maar nu kan dat ook bij uw huisarts. 

24-uurs bloeddruk meting
Een 24-uurs bloeddrukmeting gebeurt met een speciale bloeddrukmeter, die een hele dag en nacht uw bloeddrukwaarden registreert. Zo krijgen wij inzicht in uw bloeddrukwisselingen tijdens uw dagelijkse bezigheden.

Urineonderzoek
Bij plasklachten of vermoedens op een blaasontsteking kunt u de urine laten onderzoeken. U kunt een briefje en het potje voor dit onderzoek gratis afhalen bij de assistente. Plas eerst een beetje urine in het toilet en vang vervolgens wat urine op in een schoon potje. De urinecontainer en het briefje waarop u uw klachten hebt genoteerd kunt u aan de balie inleveren (bij voorkeur voor 10:00 uur). De assistente onderzoekt de urine en heeft overleg met de huisarts.

Rijbewijskeuringen
U bent van harte welkom om uw medische keuring door ons te laten verzorgen. U kunt daarvoor op korte termijn bij ons terecht. Afspraken kunnen gemaakt worden via het algemene praktijknummer. Duikkeuringenen of parachutespringkeuringen worden niet door ons verzorgd.

 

Rijbewijskeuring 75+
Bij huisartsenpraktijk Stroe kunnen zowel eigen patiënten als patiënten uit andere praktijken op korte termijn terecht voor een gewone rijbewijskeuring. U kunt daarvoor een afspraak maken via onze assistentes. De afspraak kan worden ingepland wanneer u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld en opgestuurd naar het CBR, en de keuring van hen heeft ontvangen. Voor de afspraak dient u het volgende mee te nemen:

  • De ontvangen papieren van het CBR
  • Potje met urine
  • Medicatie-overzicht 
  • Indien u een bril of lenzen (met spullen om deze in/uit te doen) gebruikt, deze graag meenemen.
  • De kosten voor een rijbewijskeuring zijn €40,-

Vaccinaties
U kunt bij ons ook terecht voor reizigersadvisering en vaccinaties. Eén van de huisartsen heeft daartoe een aanvullende opleiding gevolgd. Voorafgaand aan het consult bij de huisarts wordt u gevraagd een formulier in te vullen m.b.t. bestemming en duur van de reis, medicatiegebruik, eerdere vaccinaties etc. Zo kunnen wij controleren welke vaccinaties u nodig heeft en of er bijv. medicatie tegen malaria nodig is. Tijdens het consult krijgt u behalve de benodigde vaccinaties en recepten ook informatie en advies die is toegespitst op uw specifieke reis.

Download hier het formulier

 

Het ingevulde formulier kunt u afgeven of naar ons opsturen.

 

Tarieven reizigersadvisering:

 

Consult volwassene

€ 20,00

Consult kind tot 16 jr.

€ 10,00

Herhalingsconsult

€ 10,00

Familieconsult (min. 4 pers.)

€ 50,00

Studentenconsult

€ 15,00

Lang* consult volwassene

€ 25,00

Lang* consult kind

€ 15,00

Lang* Familieconsult

€ 65,00

Recept malariamedicatie

€ 7,00

Cholerastempel los

€ 5,00

Vaccinatieboekje

€ 2,50

 

*) Meer dan 3 landen of verblijf meer dan 3 maanden

 

Deze tarieven zijn exclusief de kosten van de vaccinaties, die u aan de apotheek dient te betalen. Of er sprake is van vergoeding kunt u bij uw verzekeraar navragen.
Kijk ook eens op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering: www.lcr.nl.

 

 

Levensgevaar? Bel 112! Spoedgevallen 0342-442214 en buiten openingstijden:

Huisartsenpost Amersfoort: 085-7731100 | Ede: 0318-200800 | Harderwijk: 085-7737371